Bogen indledes med:

FORORD

Omkring 40 år efter udgivelsen af stamtavlen "Familien Gravesen gennem 200 Aar" var der fra flere sider interesse for en å jour føring og udbygning i form af en ny slægtsbog.

I Familien Gravesens Fond - indstiftet ca. 1930 som et familielegat af de fire brødre fabrikant Vilhelm Gravesen, tandlæge Carl Christian Gravesen, fabrikant Aage Gravesen og overlæge Johannes Gravesen - fandt den nuværende bestyrelse, at en ny slægtsbog var et formål af fælles interesse for familien, og at den især hos de yngre generationer kunne forøge kendskabet til slægtens historie og baggrund. Det blev derfor besluttet, at Fonden ville stå som bogens udgiver og yde støtte til trykkeudgifterne.

Udarbejdelsen af den ny stamtavle blev mulig, fordi tre familiemedlemmer igennem flere år påtog sig et meget stort frivilligt arbejde dermed: Frits og Kirsten Hellborn og Lisbet Vraa-Jensen fortjener en hjertelig tak for deres personlige indsats som forfattere og redaktører af den nye slægtsbog.

 

København, oktober 1984.

 

Knud Gravesen                                        Jørgen Gravesen                                       Lars Gravesen

                               Kristian Mogensen                                       Henrik Gravesen

På vegne Danske Slægtsforskere har jeg scannet bogen til en søgbar PDF-fil, der er overført til Slægtsforskernes Bibliotek og kan downloades via dette link.