Christen Jensen (1861-1944) kom til verden i Nørlem i Lem sogn, Viborg amt som søn af en indsidder. Han blev uddannet skolelærer, og i folketællingen 1906 finder vi ham på Linde Skole i Ringkøbing amt. Ved sin død er han nævnt som ugift pensioneret lærer, og præsten skrev om ham: „Han var sit Land og Sogn en god og en tro Søn”.

I 1918 fik han på eget forlag udgivet „Nørlems Historie”, der indledes med disse forord:

     Den By, hvor man har levet sin Barndom, og som da omtrent var hele den Del af den store Verden, man personlig kendte, vil man altid siden føle sig knyttet til ved Mindernes stærke Baand. Naar jeg betræder Nørlem Hede eller Nørlem Enge, møder jeg et Væld af Barndomsminder, og det er, som mødes jeg med Røsten fra Ørkenen: „Drag dine Sko af; thi det Sted, du betræder, er hellig Jord!”

     Denne Hjemstavnsfølelse er Aarsagen til, at jeg fattede den Plan at skrive min Fødebys Historie, og det er da mit Ønske, at nærværende Skildring af Nørlem, af de gamle Slægter, som boede her i forrige Tider, og af det Liv, som da levedes her, maa blive læst med nogen Interesse, og at den maa yde et lille Bidrag til, at Interessen for Fortiden maa vækkes og øges.

         Linde Skole pr. Naur, i Juni 1918.

                                                                                 Christen Jensen.

Jeg har scannet bogen til en søgbar PDF-fil, der kan downloades via dette link.