Valdemar Herinrich Casper Seeger (1867-1938) kom til verden på Østerbro i København som søn af en lakaj. Han blev uddannet indenfor den kommunale administration og fattede tidligt interesse for lokalhistorie. Fra hans hånd er der udgivet flere bøger, der omhandler området ved Fredensborg. Den første bog skrev han i 1893 med titlen: "Bidrag til Asminderød og Grønholt Sognes Fattigvæsens Historie i Tidsrummet 1738-1867". Forfatterens forord lyder:

Da jeg i Foraaret var bleven ansat som Medhjælper for Sogneraadsformanden i Asminderød-Grønholt Kommune, opstod ved Synet af en Mængde gamle Protokoller og Breve, som laa sammenhobede paa et Loft i Forsørgelsesanstalten, den Tanke hos mig, at mange af disse gamle Bøger og Skrivelser maatte indeholde interessante Oplysninger om Kommunens Fortid, og efterat jeg derpaa havde faaet bragt Orden i Archivet, besluttede jeg at gjøre et Forsøg paa at samle disse Oplysninger for om muligt derved at erholde Materiale til en lille Skildring af Asminderød og Grønholt Sognes Fattigvæsens Historie.

Efter af have erholdt Sogneraadets Formands, Hr. Postmester Wilh. Rohlfs Tilladelse, som beredvilligt blev mig givet, underkastede jeg Archivet en Undersøgelse, og Resultatet foreligger nu i nærværende.

Naar mit Arbejde ikke er blevet saa fyldigt som ønskeligt, maa det til min Undskyldning tjene, at der i Archivet mangler en Del Akter, som i Tidens Løb ere bortkomne eller tilintetgjorte, og at jeg derved har været afskaaret fra at faa en og anden Oplysning, som jeg af flere Grunde desværre ikke har kunnet søge andet Steds.

 

     Fredensborg, i November 1892.

                                                           Forfatteren.

Jeg har fået overdraget en scannet kopi af bogen, der er tryk med gotisk skrift. Denne scanning har jeg efterbehandlet til en søgbar PDF-fil, der kan downloades via dette link.