Signe Sofie Jørgensen (1917-2008) kom til verden i Vellinge by, Bederslev sogn på Nordfyn som datter af murer Jørgen Kristian Jørgensen og hustru Petrine Jørgine Henriette, født Jørgensen.

Børge Nielsen (1915-2011) så første gang dagens lys på Holstenshus i Diernæs sogn på Sydfyn som søn af kusk Niels Marius Nielsen og hustru Severine, født Christiansen.

Deres datter Birgith Themberg Anthon skrev i 2012 en kærlig erindringsbog over sine forældre med afskrifter af rigtig mange breve, der dels beskriver deres liv og levned og samtidig den tid, de levende i. Den fulde titel er: "Kære Signe og Børge : Breve og erindringer fra et svundet århundrede".

Bogen indledes med: 

Min mor var 91 da hun en aften gik ud af døren til mine forældres lejlighed med disse ord: "Nu vil jeg gerne hjem!"

Hendes erindringer rummede efterhånden kun barndomshjemmet, og hun forstod ikke at de alle for længst var døde og borte. Min mor var i ordets sande betydning gået i barndom.

Det havde længe været en sorg for min far, at hans kone og bedste ven gennem mere end 70 år havde mistet hukommelsen, og at al erindring var væk om det hjem, de lige fra ungdomsårene havde arbejdet for og bygget op sammen.

To uger efter den dag døde hun, eller hun var for alvor gået hjem; og nu er de begge borte, og med dem erfaringer fra et svundet århundrede.

Skønt, ikke helt - jeg har under oprydning fundet gamle breve og beretninger om tider og livsvilkår, som for længst er blevet historie. Der var over 2.000 breve, og blandt dem har jeg udvalgt dem, som bedst beskriver en fortid, som i antal år ikke er så fjern, men som i dag synes så uendeligt fortidig; og den historie vil jeg bringe frem i lyset. 

Jeg har af Birgith Themberg Anthon fået tilladelse til at scanne bogen til en søgbar PDF-fil, der er overført til Slægtsforskernes Bibliotek og kan downloades via dette link.