Claus Rønlev

Slægtsforskning

Download bog: "Haandbog over den ikke naturaliserede ADEL" af Th. Hauch-Fausbøll, 1917

Poul Theodor Sofus Emanuel Hauch-Fausbøll (1879-1948) kom til verden i Hassing sogn i Thy som søn af sognepræsten og kom i dåben til at hedde Poul Theodor Sofus Emanuel Fausbøll. Hauch blev tilføjet senere og var hans moders slægtsnavn.  Han blev student som 19-årig og tog året efter den filosofiske prøve, men forlod derefter universitetet for at dyrke sin store personalhistoriske interesse. Han var leder af Dansk Genealogisk Institut og er kendt for et meget stort antal personalhistoriske bøger og artikler, især om det højere borgerskabs genealogi og personalhistorie.

I 1917 fik han udgivet: "Haandbog over den ikke naturaliserede Adel". 

Følgende slægter er omtalt: d’Auchamp, Briand de Crévecoeur, Brown (of Colstown), Bülow, von Cossel, Dahlerup, von Drechsel, von Düben, von Düring, von Eggers, von Eyben, von Haffner, von Hammersheimb, von der Hude, von Kohl, von Leitner, von Lotzbeck, Magius, Maule, v. Muderspach, von Normann, d’Origny, von der Osten, Pålman, de Plane, von Platen zu Hallermund, von Post, von Prangen, von der Recke, de Richelieu, von Ripperda, de Rochambeau, von Rosen, Rømer, von Scharffenberg, Schlegel, von Schmidt genannt Phiseldeck, von Schnitter, Schreitter von Schreittenthal, von Staffeldt, Walleen, von Wimpffen, von Wolflramsdorff. 

Titlen indgår i RAO's bogsamling. Det Kongelige Bibliotek har scannet bogen. Jeg har efterbehandlet denne scanning til en pæn og søgbar PDF-fil, der er overført til Slægtsforskernes Bibliotek og kan downloades via dette link.

I Personalhistorisk Tidsskrift fra 1917 er der en meningsudveksling om "Haandbog over den ikke naturaliserede Adel". Det Kongelige Bibliotek har scannet artiklen til en søgbar PDF-fil, der kan downnoades via dette link.