Jeg vil kort beskrive de muligheder, der er i e-Boks for at gemme en backup-fil, en liste med passwords og kopi af digitalt testamente.
I enhver borgers e-Boks er der reserveret 1 GB til egne dokumenter. Der kan ikke uploades mapper men alene filer. e-Boks er derfor ikke egnet til at gemme mange løse ark fra din slægtsforskning. Men benytter du et slægtsforsknings-system, er det ideelt at uploade en backup-fil til e-Boks. Du har måske også en backup på en USB-stick eller en ekstern harddisk, men det skader jo ikke at være dobbelt sikret.
Log på din e-Boks. Opret mappen "Backup", marker den og tryk "Upload dokument".
Tryk på "Gennemse", find din backup-fil og tryk på "Upload" længere nede. Din backup-fil må højst være på 99,5 MB. Til orientering fylder en backup-fil fra Legacy med 6.200 personer og 26.000 begivenheder kun 9 MB.
Jeg har valgt at uploade en liste med alle mine passwords. Med e-Boks App på telefonen har jeg altid nem adgang til mine passwords. Jeg har mine passwords på en håndskrevet liste, så undgår jeg at have passwords liggende på min PC. Med e-Boks App på telefonen er det nemt at fografere listen og lægge den i den rigtige mappe. Det kræver lidt vedligeholdelse ved udskiftning af passwords, men sikkerhed er ikke "gratis".
e-Boks lukkes ved dødsfald, men slettes ikke. Når en gammel slægtsforsker dør, har arvinger med en skifteretsattest mulighed for at få e-Boks åbnet. Det gør e-Boks ideel til at gemme beskeder til arvingerne. Med alle passwords til rådighed kan arvingerne få adgang til slægtsforskningssystem m.v. Det vil være en god ide at oprette et digitalt testamente og uploade det til e-Boks.