Konrad Understrup (1859-1947) blev født i Understrup, Ørre sogn nord for Herning som søn af en gårdejer og kom i dåben til at hedde Conrad Jensen Understrup. Som ung var han elev på flere højskoler. Senere var han nogle år i Norge, inden han som 30-årig købte et landbrug i Brændgaard, Ørre sogn. Ved siden af arbejdet med at drive landbrug skrev han artikler til Herning Folkeblad og var i en længere periode medlem af Herning sogneråd. Mest kendt er han for sit forfatterskab af en del lokalhistoriske bøger om sogne i Hammerum herred.

I 1923 udkom "Nøvling Sogn", der afsluttes med en indholdsfortegnelse og indledes med disse forord:

For nogle Aar siden blev jeg af flere Mænd fra Vildbjerg-Timring-Nøvling opfordret til at skrive om disse 3 Sogne. Ved Juletid 1921 udkom Bogen om Vildbjerg, og her har vi saa Nøvlingbogen. Til næste Aar kommer Bogen om Timring Sogn, til hvilken en stor Del af Stoffet er samlet og tildels bearbejdet.

De, der har tegnet sig for Bøgerne, havde vel ventet, at de var udkommet noget før. Hertil skal dog bemærkes, at en Sognehistorie vinder ved, at man har god Tid til Udarbejdelsen.

De nærmere Omstændigheder ved Bøgernes Fremkomst vil man kunne læse sig til i Indledningen til Vildbjergbogen.

 

 

            Brændgaard ved Herning, 1. November 1923.

 

                                                     KONRAD UNDERSTRUP.

Jeg har scannet bogen til en søgbar PDF-fil, der kan dowbloades via dette link.