Axel Ravnholt (1881-1940) kom til verden i Ravnholt i Thorning sogn syd for Viborg. Han blev apoteker og drev Nørre Nebel Apotek fra 1933 og indtil sin død. Han har skrevet nogle få bøger og artikler med lokalhistorisk eller farmaceutisk indhold. I 1935 fik han udgivet "Fra Vester- og Nørre Horne Herreder - historiske og topografiske Efterretninger", som han indleder med følgende forord:

Blandt de historiske Oplysninger om Tilstandene og Forholdene i Vester- og Nørre Horne Herreder der hidtil har været trykt, maa særlig nævnes Dr. phil. Oluf Nielsens Arbejder. Dr. Nielsen, der selv var født her ovre i det sydvestlige Jylland, nemlig paa Endrupholm, var Arkivar i Rigsarkivet og levede i Aarene 1838-96. Han efterlod sig en lang Række historiske Arbejder, hvorfra han til de fleste havde hentet sine Emner fra det sydvestlige Jylland, ikke mindst Ribe Amt. I "Danske Samlinger" 1ste og 2det Bind og i "Samlinger til Jysk Historie og Topografi" blev der i Aarene 1865-66 og 1878-79 optaget en Række Artikler med Oplysninger om og Beskrivelser af de to nævnte Herreder. Disse Arbejder, der ikke gjorde Krav paa at være fuldstændige, indeholder en Mængde interessant Stof. Det er jo nu imidlertid saa længe siden, de blev skrevne, og de er derfor sikkert kun kendt af meget faa. Til Oplysning om Egnens Historie i ældre Tid er de udmærkede, men det kan jo ikke være andet, end at de i nogen Grad paa visse Punkter er lidt forældede eller ufuldstændige.

Oluf Nielsens Arbejder er imidlertid det bedste trykte Materiale, der findes i saa Henseende, og da jeg ikke ved Udarbejdelsen af disse Efterretninger har haft Lejlighed til Arkivstudier, har jeg som Grundlag og Udgangspunkt henholdt mig til Oluf Nielsen, idet jeg har udvidet og suppleret hans Efterretninger med mange Tilføjelser hentet anden Sted fra, bl. a. Trap: Danmark, saaledes at de forhaabentlig vil danne et Hele, som det især for Egnens Beboere vil være af Interesse at stifte Bekendtskab med. Den historiske Interesse har her i Landet været i glædelig Fremgang i de senere Aar. Beboerne i Vester- og Nørre Herreder bør i saa Henseende ikke staa tilbage.

Jeg har scannet bogen til en søgbar PDF-fil, der kan downloades via dette link.