Henrik Carl Bering Liisberg (1854-1929) blev født i Aarhus som søn af en fabriksbestyrer og købmand. Han kom ud at sejle, men valgte senere bogen. Blev student som 27-årig og studerede derefter teologi og historie. I mange år var han tilknyttet Rosenborg - til sidst som inspektør og slotsforvalter. Han er kendt som forfatter til en mindre antal historiske bøger, bl. a. "Stubbekøbing gennem Tiderne". Bogen indledes med disse forord:

Den 5. Juni 1901 fejrede Handelshuset P. W. Wulff i Stubbekøbing Hundredeaarsdagen for dets Grundlæggelse.

Til Minde herom ønskede Købmand P. W. Wulff at foranstalte indsamlet, bearbejdet og udgivet i en let læselig Form, hvad der i ældre og nyere Dokumenter maatte findes til Oplysning om Byens Historie og Udvikling gennem Tiderne.

Paa Grund af forskellige Forhold, over hvilke jeg ikke har været Herre, kom Arbejdet til min store Beklagelse ikke til at foreligge trykt inden Købmand Wulffs Død. Han var saa levende interesseret i sin By og dens Skæbne og har selv — som den gode Borger og danske Mand han var — bidraget saa meget til dens Udvikling og Fremgang, at denne Bog nu efter hans Død med Rette kommer til at staa som et Minde om hans Kærlighed til hans By og hans Land.

                                      Bering Liisberg.

Bogen afsluttes med en del registre og gode billeder af den gamle købstad.

Jeg har benyttet mig af Det Kongelige Biblioteks DOD-service og fået dem til at scanne bogen. Denne scanning har jeg efterbehandlet til en pæn og søgbar PDF-fil, der kan downloades via dette link.