Den fulde titel er "Træk af Tørring Sogns Historie : Festskrift udgivet af Haandværker- og Borgerforeningen for Tørring og Omegn"

Bogens forord lyder:

Udgivelsen af nærværende Bog blev af Bestyrelsen foreslaaet og enstemmigt vedtaget paa Haandværker- og Borgerforeningens Generalforsamling den 29. April 1931. Anledningen var, at det i 1932 var fyrretyve Aar, siden Haandværkerforeningen blev oprettet. Det var dog ikke alene Tanken at give en historisk Redegørelse af Haandværkerforeningens Virksomhed, men saa vidt gørligt at fremskaffe Træk af hele Sognets Historie. Et Udvalg blev nedsat, bestaaende af Realskoleforstander Buhl, Gdr. Peter Skrubbeltrang, Referent Gunnar Kristensen, Mekaniker M. Hansen, Tømrermester Jens Chr. Petersen og Dyrlæge J. P. Nielsen. Udvalget blev senere suppleret med Overlærer Sunesen, ligesom Gdr. Martin Nielsen, Logslund, Bankbestyrer Jensen, forhenv. Driftsbestyrer Stensballe, Horsens, Dyrlæge A. Madsen og Amtsraadsmedlem Peter Petersen, Hjortsvang har leverett Bidrag efter Opfordring. Stoffet er ordnet paa den Maade, at Sognets geografiske Beskrivelse, Jernbanens, Stationsbyens, Haandværkerforeningens og dens betydelige Mænds Historie er samlet i Bogens første Afsnit, medens Kirkebyens, Kirkens, Skolens og Jordbrugets Historie udgør sidste Del. Stoffet til første Del er taget fra Haandværkerforeningens Forhandlingsprotokol, Medlemsliste og Arkiv, samt en Del efter mundtlige Beretninger og da i særlig Grad fra d'Hrr. Ølhandler Carl Andersen, Direkør Jens Chr. Nielsen, Blikkenslager Berthelsen, Prop. Alsted, Købmd. J. W. Juul og Skoleforstander M. Buhl. Oplysningerne til den geologiske Redegørelse er fra: Danmarks Tilblivelse i "Danmarks Land og Folk". Stoffet til sidste Del er fremskaffet i Landsarkivet i Viborg, efter Fr. Chr. Maxmilianussens Bog: "Erindringer", "Arkitekten", Pantebøger, Traps "Danmark" og mundtlige Meddelelser. Ingvard Groth, Ølholm, har lavet Omslagstegningen og Vignetterne. Fru Bankassistent Hansen har fremskaffet de fleste Fotografier. Hvert af Afsnittene vil være forsynet med Udarbejderens Navn. Bogens Udførelse skyldes Bogtrykker Larsen, Tørring.

Paa Haandværker- og Borgerforeningens Vegne skal der rettes en hjertelig Tak til alle, der beredvilligt har leveret mundtlige eller skriftlige Bidrag. En særlig Tak til Ingvard Groth for den kunstneriske Illustration af Bogen og til Fru Bankassistent Hansen for de smukke Billeder. En personlig hjertelig Tak til Kommunelærer Aage Frederiksen for Raad og Vink ved Gennemlæsning af en Del af Stoffet i første Afdeling. En hjertelig Tak til alle de Institutioner, der har støttet Udgivelsen med Pengebidrag.

 

                                                                               J. P. Nielsen,

                                                                                  Formand.

Jeg har scannet bogen til en søgbar PDF-fil, der kan downloades via dette link.