Claus Rønlev

Slægtsforskning

Anetavler med webtrees med alle de hårde data på Karnas og mine aner.

De "gode" historier, hvor udvalgte aner præsenteres med kød og blod.  

Lokalhistoriske bøger er kilden til mange gode oplysninger om vores aner, deres liv og levned. Jeg søger efter titler på bøger og artikler på bl.a. DIS-Wiki, bibliotek.dk og historiske årbøger. Hvis ophavsretten på bøgerne er udløbet (forfatteren skal have været død i 70 år), låner jeg dem hjem og scanner dem med min bogscanner til søgbare PDF-filer. Når Google har læst PDF-filerne, bliver teksten med navne og steder søgbar på nettet. Hvis en bog ikke må scannes, nøjes jeg med et link til titlen på bibliotek.dk. Så er det nemt for dig at låne den hjem til dit eget bibliotek. Jeg fremtidssikrer mine PDF-filer ved løbende at overdrage dem til Slægtsforskernes Bibliotek. Status her og nu: Jeg har afsluttet Jylland, Fyn, Lolland-Falster og Bornholm og er nu i gang med gennemsøgning af Sjælland.

Historiske årbøger er en oversigt over, hvad der er udgivet af de amtslige og regionale historiske selskaber. Hvis årbøgerne er scannede, linker jeg til filerne. Hvis ikke, nøjes jeg med en omtale og linker til bibliotek.dk.

Slægtsbøger og personalhistoriske bøger indeholder udover egne scanninger mange links til scannede bøger på private hjemmesider og Slægtsforskernes Bibliotek. Desuden er der links til artikler i historiske årbøger og Personalhistorisk Tidsskrift.

Rigsarkivets bogsamling i Odense. I 2017 blev der indgået en aftale mellem Rigsarkivet og DIS-Odense om scanning af bogsamlingen i Odense. Jeg er blevet betroet arbejdet, som jeg udfører i samarbejde med Slægtsforskernes Bibliotek. Den store samling bliver scannet til søgbare PDF-filer, der kan downloades fra Slægtsforskernes Bibliotek og min egen hjemmeside. Du kan via dette link se, hvad der indtil nu er scannet.

Slægtsforskernes Bibliotek har flere søgemuligheder, bl.a. Google Tilpasset søgning, hvor Google søger direkte i teksten i bibliotekets ca. 2.000 PDF-filer. De fleste af de bøger, jeg har scannet, indgår i søgningen.

Søg navne/steder i mine artikler/links er et godt sted at begynde. Søg på en bogtitel, et stednavn eller et slægtsnavn.

Landsarkivet

                                                                                 Rigsarkivet i Odense