Claus Rønlev

Slægtsforskning

Download bog: "Historiske Oplysninger om TOMMERUP SOGN" af F. Hjort, 1924

Frederik Hjort (1863-1942) var født i Vemmelev på Sjælland og blev 1891 ejer af Bågegård ved Tommerup. Han var en meget aktiv foreningsmand og lokalhistoriker og har udgivet flere bøger, blandt andet "Historiske Oplysninger om Tommerup Sogn" i 1924.

Bogens efterskrift lyder:

Af trykt Literatur er benyttet følgende: Testamenter fra Danmarks Middelalder af Erslev. Breve fra Middelalder, Kancelliets Brevbøger og Kancelliregistranterne, Barner: Rosenkrantzernes Historie, Tidsskrift for Nordisk Oldkyndighed. Og desuden skylder jeg Tak til Fru Pastorinde Møller i Odense, der velvilligt har overladt mig en mængde Noter, nedskrevet af hendes afdøde Mand, Pastor J. M. Møller.

Titlen indgår i RAO's bogsamling. Jeg har scannet bogen til en søgbar PDF-fil, der er overført til Slægtsforskernes Bibliotek og kan downoades via dette link.

I 1935 fik Frederik Hjort udgivet sin selvbiografi "Mit Livs Begivenheder", der indeholder mange oplysninger om personer og steder i Tommerup. Jeg har scannet bogen til en søgbar PDF-fil, der er overført til Slægtsforskernes Bibliotek og kan downloades via dette link.