Ifølge Wikipedia:

Pauline Frederikke Worm (29. november 1825 i Hyllested – 13. december 1883 i København) var en dansk forfatter og kvindesagsforkæmper.

Pauline Worm var datter af sognepræsten Peter Worm og Louise Theodora Petrine Hjort. Worm blev undervist hjemme af faren. 1847-50 var hun huslærerinde i Præstø, havde derefter en mindre pigeskole i Randers og senere en lignende i Århus, men begge steder uden held. Siden 1865 var hun i en lang årrække lærerinde i Randers.

Hendes første offentlige optræden var med et smukt digt i "Fædrelandet" (28. januar 1848) til den nye konge, Frederik VII. 1851 skrev hun Fire Breve om Clara Raphael og 1857 en stor roman. De fornuftige, der stærkt hævdede kvindernes ret til selvstændig tænkning og handling i modsætning til slægtninges smålige "fornufthensyn".

Tidlig var hun blevet grebet af tanken om kvindernes ligestilling og kæmpede for den indtil det sidste. Pauline Worm var 1865 den første danske kvinde, der holdt et offentligt foredrag, og udgav senere flere småskrifter, samt talrige artikler og digte i blade og tidsskrifter som varm talsmand for modersmålet, fædrelandet og dets forsvar. En digtsamling, "Vaar og Høst", udkom 1864 (2. udgave 1874).

Jørgen Andreas Dolleris (1850-1925) blev født i Skyum sogn i Thy og kom i dåben til at hedde Jørgen Andreas Andersen. Han blev uddannet boghandler og etablerede selv boghandel i Vejle i 1883. Samtidig dyrkede han sin store interesse for litteratur og fik udgivet flere digtsamlinger og biografier.

I 1921 fik Andreas Dolleris udgivet sin bog om Pauline Worm. Jeg har scannet bogen til en søgbar PDF-fil, der kan downloades via dette link.