Jørgen Marsvin (1609-1671) var søn af Peder Marsvin til Hollufgaard og Aunsbjerg.  Efter en glorværdig militærkarriere samlede han en del gårde til en mindre herregård, som han måtte afhænde på grund af uheldige pengetransaktioner. Han fik af kongen tildelt en mindre ejendom Abildgard i Hornum herred, hvor han endte sine dage. 

Claus Christiansen Gjerding (1851-1880) kom til verden i Gerding sogn, Aalborg amt som søn af en gårdmand fra det baptistiske samfund og blev navngivet Claus Christiansen. Allerede i sin ungdom fattede han interesse for det lokalhistoriske og nedskrev mange notater. Det siges, at han i Julen 1871 hørte Grundtvigs sidste juleprædiken i Vartov kirke i København. Det ændrede hans syn på kirken, så han i 1874 lod sig døbe hjemme i Gerding kirke med navnet Claus Christiansen Gjerding. Han fik en teologisk embedseksamen og levede som huslærer på en præstegård. Hans tidlige død skyldes en lungesygdom.

I 1880-81 fik Claus Gjerding sin artikel om Jørgen Marsvin optaget i "Samlinger til jydsk Historie og Topografi". Jeg har scannet artiklen til en søgbar PDF-fil, der kan downloades via dette link.