Christian Peter Seidelin Krag (1839-1912) kom til verden i Sdr. Broby Præstegård på Sydfyn som søn af sognepræsten. Han gik i faderens fodspor og blev cand. theol. som 25 årig. Efter nogle år som kateket ved Johanneskirken i København var han kaldet til sognepræst i Vildbjerg og senere Jakobskirken i København.
Rikard William Winkel (1852-1934) var født på på Dybvad Hovedgård som søn af godsejeren. Han blev uddannet ingeniør og ses som amtsvejinspektør i København. Han er nævnt som mangeårigt medlem af Det Danske Missionsselskabs bestyrelse.
I 1924 fik Winkel udgivet sin mindebog om Peter Krag. Bogen indledes med:
FORORD
Da Pastor Krag i Septbr. 1912 gik ind til sin Herres Glæde, var vi mange, der følte det som et Savn, at han ikke fik sin Grav udenfor St. Jakobs Kirke, og at vi ikke fik Lov at sætte ham et Mindesmærke dér ved den Kirke, hvor han Søndag efter Søndag havde samlet de store Skarer, fordi vi dér smagte Livets Brød. Det var dette Savn og Savnet af en Skildring fra hine velsignede Aar, der førte tit, at jeg vovede at indbyde en Del af de mange betydelige Mænd og Kvinder fra hans Menighed og Tilhørere for at opfordre dem til at udfylde dette Savn, og den Redebonhed, hvormed Tanken blev taget op, synes mig at retfærdiggøre mit Forslag.
Det blev mig, fordi ingen værdigere tog det op. Jeg syntes ikke, vi turde bie længere. Aar efter Aar mindskedes jo Kredsen fra St. Jakob, senest gik Bangert og Obel hjem, og vi ældes jo alle; saa greb jeg til, og de øvrige Bidragydere bad saa mig redigere Bogen. Dette er min eneste Berettigelse til at samle denne Mindekrans, hvori hver enkelt Medarbejder har søgt at yde sit Bidrag til et Billede fra hine Dage af den Velsignelse, vi fandt under St. Jakobskirkens Prædikestol og i det Menighedssamfund, som derfra grundlagdes.
At denne Form for en Levnedsskildring litterært set har sine Mangler, er vi ganske paa det rene med, men kun paa denne Maade har det været os muligt at samle Minderne, og det er os jo ikke først og fremmest om at gøre at skabe noget af litterær Værdi, men om at opbevare Minder, der ikke blot for os selv og mange med os har haft stor personlig Værdi, men ogsaa i det Hele betydet en Faktor af Værdi for Kirkens Udvikling, især her i København.
Alle disse stærkt optagne, der trods al Optagethed med saa villig og smuk Redebonhed rakte Haand til dette Øjemed, skylder jeg, og alle dem, der vil læse Bogen, en stor Tak. Der mangler dog i alt Fald én i Kredsen, Professor Westergaard, hvem vi desværre maa savne, fordi han følte sig bundet ved et Løfte, han forud havde givet om til en Aarsberetning at skrive en kort Livsskildring af Pastor Krag.
De forskellige Bidragydere til Bogen har vist mig den store Tillid at bemyndige mig til at bruge Bidragene frit og til eventuelt at beskære dem for at undgaa Gentagelser. Men jeg har ikke evnet at gøre synderlig Brug af denne Tilladelse, dertil har Gentagelserne været mig for stærkt personlig prægede af Trangen til at udtrykke en Tak. Ansvaret for disse Gentagelser maa altsaa jeg bære.
R. W. WINKEL.
Jeg har benyttet mig af Det Kongelige Biblioteks DOD-service og fået dem til at scanne bogen. Denne scanning har jeg efterbehandlet til en pæn og søgbar PDF-fil, der kan downloades via dette link.