Claus Rønlev

Slægtsforskning

Download bog: "Mine minders bog" af POVL HANSEN [1856-1934], 1926

Povl Hansen (1856-1934) var født i Sødinge på Midtfyn som søn af en gårdejer. Hans barndom og ungdom blev præget af det stærke kirkelige og folkelige røre på Ryslingeegnen. Han var elev på Askov Højskole og Vallekilde Højskole, hvor han senere blev lærer. Om sommeren studerede han i København ved biblioteker og arkiver. Fra 1893 blev han forstander for Vallekilde. Som frugt af sine arkivstudier skrev han flere bøger og artikler om bl.a. dansk landbrugs historie.

I 1926 fik han udgivet sin selvbiografi, der indledes med: 

FORORD.

 

Anledningen til denne bogs fremkomst netop nu er en dobbelt. Dels den, at det til l. novbr. 1926 er 50 år, siden jeg som elev kom til Vallekilve højskole, og dels den, at jeg til omtrent samme tid (20. oktbr.) når de syvti år, „støvets år.“

Bredt er bogen anlagt; den indskrænker sig ikke netop til egne personlige oplevelser men skulde også gærne give lidt i retning af små kulturbilleder af livet blandt fynske bønder for et par menneskealdre siden, således som de er fastholdt i min slægts og i mine egne minder.

„Mine minders bog“ tilegner jeg herved mine elever på Vallekilde højskole, deres antal løber nu op til 15-16.000. De være hermed takket og hilset!

 

                                                                                                                         POVL HANSEN

Jeg har scannet bogen til en søgbar PDF-fil, der kan downloades via dette link.