Claus Rønlev

Slægtsforskning

Anetavler med webtrees med alle de hårde data på Karnas og mine aner.

De "gode" historier, hvor udvalgte aner præsenteres med kød og blod.  

Historiske årbøger er en oversigt over, hvad der er udgivet af de amtslige og regionale historiske selskaber. Hvis årbøgerne er scannede, linker jeg til filerne. Hvis ikke, nøjes jeg med en omtale og linker til bibliotek.dk.

Lokalhistoriske bøger er kilden til mange gode oplysninger om vores aner, deres liv og levned. Jeg har søgt efter titler på bøger og artikler på bl.a. DIS-Wiki, bibliotek.dk og historiske årbøger. Bøger uden ophavsret har jeg lånt hjem og scannet til søgbare PDF-filer, der frit kan downloades. Hvis ophavsretten ikke er udløbet, har jeg oprettet et link til titlen på bibliotek.dk. Så er det nemt for dig at låne bogen hjem til dit eget bibliotek. 

Personalhistoriske bøger og Slægtsbøger indeholder udover egne scanninger mange links til scannede bøger på private hjemmesider og Slægtsforskernes Bibliotek. Desuden er der links til artikler i historiske årbøger og Personalhistorisk Tidsskrift.

Søg navne/steder i mine artikler/links er et godt sted at begynde. Søg på en bogtitel, et stednavn eller et slægtsnavn.

Slægtsforskernes Bibliotek har flere søgemuligheder, bl.a. Google Tilpasset søgning, hvor Google søger direkte i teksten i bibliotekets over 3.000 PDF-filer. De bøger, jeg har scannet, er alle overført til Slægtsforskernes Bibliotek og indgår i søgningen.

Rigsarkivets bogsamling i Odense. I 2017 blev der indgået en aftale mellem Rigsarkivet og DIS-Odense om scanning af bogsamlingen i Odense. Jeg er blevet betroet arbejdet, som jeg udfører i samarbejde med Slægtsforskernes Bibliotek. Den store samling bliver scannet til søgbare PDF-filer, der kan downloades fra Slægtsforskernes Bibliotek og min egen hjemmeside. Du kan via dette link se, hvad der indtil nu er scannet.

Følg med på Facebook. Her kan du følge med i nyheder om særlige scanninger og nye tiltag. 

Landsarkivet

                                                                                 Rigsarkivet i Odense