Claus Rønlev

Slægtsforskning

Velkommen til min side - her kan du finde:

Anetavler med webtrees med alle de hårde data på Karnas og mine aner.

De "gode" historier, hvor udvalgte aner præsenteres med kød og blod. 

Biografier og slægtsbøger indeholder udover egne scanninger mange links til scannede bøger på private hjemmesider og Slægtsforskernes Bibliotek. Desuden er der links til artikler i historiske årbøger og Personalhistorisk Tidsskrift. 

Lokalhistoriske bøger er kilden til mange gode oplysninger om vores aner, deres liv og levned. Jeg har søgt efter titler på bøger og artikler på bl.a. DIS-wiki, bibliotek.dk og historiske årbøger. Bøger uden ophavsret har jeg lånt hjem og scannet til søgbare PDF-filer, der frit kan downloades. Hvis ophavsretten ikke er udløbet, har jeg oprettet et link til titlen på bibliotek.dk. Så er det nemt for dig at låne bogen hjem til dit eget bibliotek. 

Historiske årbøger er en oversigt over, hvad der er udgivet af de amtslige og regionale historiske selskaber. Hvis årbøgerne er scannede, linker jeg til filerne. Hvis ikke, nøjes jeg med en omtale og linker til bibliotek.dk.

Rigsarkivets bogsamling i Odense. I 2017 blev der indgået en aftale mellem Rigsarkivet og Danske Slægtsforskere Odense om scanning af bogsamlingen i Odense. Jeg er blevet betroet arbejdet, som jeg udfører i samarbejde med Slægtsforskernes Bibliotek. Den store samling bliver scannet til søgbare PDF-filer, der kan downloades fra Slægtsforskernes BibliotekDu kan via dette link se de sidste 1.000 titler, der er scannet.

Søg navne/steder i mine artikler/links er et godt sted at begynde. Søg på en bogtitel, et stednavn eller et slægtsnavn.

ronlev.dk på facebook. Her kan du følge med i mine opslag om scanning af særlige titler. Du må meget gerne like siden. 

Slægtsforskernes Bibliotek har flere søgemuligheder, bl.a. Google Tilpasset søgning, hvor Google søger direkte i teksten i bibliotekets over 8.000 PDF-filer. De bøger, jeg har scannet, er alle overført til Slægtsforskernes Bibliotek og indgår i søgningen.

 

Landsarkivet                                                                                Rigsarkivet i Odense